CHP Eğitim Kampları İle Genç Siyasetçiler Yetiştiriyor

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu, gençlere yönelik eğitim çalışmalarına “Gençlik Akran Eğitimi” ve “Sosyal Demokratik İdeoloji Eğitimi” Gençlik Yaz Kampları ile devam etti.

CHP Parti Okulu bünyesinde düzenlenen Gençlik Yaz Kampları, Türkiye’nin birçok ilinden gelen genç parti üyeleri ve gönüllülerinin katılımıyla 29 Haziran – 13 Temmuz 2017 tarihleri arasında İzmir Karşıyaka Yamanlar Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

29 Haziran – 3 Temmuz ve 4 Temmuz – 8 Temmuz 2017 tarihlerinde iki etap ve 4 sınıf olarak düzenlenen Gençlik Akran Eğitimi Yaz Kampları içeriğinde CHP Tarihi, CHP Programı, Sosyal Demokrasi, İletişim ve Halkla İlişkiler, CHP Tüzüğü ve Sosyal Proje Uygulamaları konuları işlenerek atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Eğitim kapsamında katılımcılar tasarladıkları sosyal projeleri yaşadıkları şehirlerde uygulayarak sertifika almaya hak kazanacaklar ve aynı zamanda topluma ve Partimize artı değer katacaklar.

9-13 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenen Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi Yaz Kampında ise, Sosyal Demokrat İdeoloji; Örgütlenme ve Dayanışma Anlayışı; Evrensel İnsan Hakları; Dünya ve Türkiye’deki Güncel Konular; Sosyal Demokrat Pencereden Çalışma Hayatı, Emek ve Sendikalar; Basın Özgürlüğü; Kadın-Erkek Eşitliği; Dünyada İz Bırakan Devrimler ve Atatürk’ü Anlamak konuları işlenerek; oluşturulan çalışma gruplarıyla atölye çalışmaları yapıldı. Eğitim programını tamamlayan katılımcılara sertifikaları verildi.

Gençlik Akran Eğitimi ve Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi programlarının “Deneyim Konuşuyor” başlıklı toplantılarında ise Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Denizli Milletvekili Melike Basmacı, İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, İzmir Milletvekilleri; Musa Çam, Mustafa Balbay ve Tacettin Bayır, Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Aytuğ Atıcı, 24. Dönem İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina genç katılımcılarla buluşarak gerçekleştirdikleri söyleşiler ile deneyimlerini paylaşırken, güncel konularda farklı bakış açılarından verimli tartışmalar yaşandı.

Kamp sürecinde serbest saatlerdeki münazara ve sohbetlerde başlıca konu adalet yürüyüşü ve hukuk sistemindeki adaletsizlikler olurken, Türkiye siyasi tarihi, gençliğin siyasetteki konumu, 15 Temmuz darbe girişimi, Ortadoğu politikaları, eğitim sorunu, Kürt sorunu, insan hakları, gelir adaletsizliği, göç sorunu, yerel yönetimler, parti içi eğitim, aday belirleme yöntemleri, tüzük değişikliği ve sosyal medya çalışmalarının nasıl geliştirilebileceği gibi konular da tartışıldı. Rekabet içerisinde geçen basketbol ve voleybol müsabakaları da kampa renk katarken genç katılımcılar grup oyunları ile de keyifli vakit geçirdiler.

Gençlik Yaz Kampları süresince yapılan çalışmalarla ilgili paylaşımlara ve katılımcılarla gerçekleştirilen röportajlara CHP Parti Okulu’nun sosyal medya hesaplarında yer verildi.

Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, “CHP Akran Eğitimi Alan Gençlerle Güçleniyor” sloganıyla 2016 Mayıs ayında hayata geçirdikleri Gençlik Akran Eğitimi Projesinin devamında düzenlenen Gençlik Akran Eğitimi ve Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi Yaz Kampları ile gençlerin sol ve sosyal demokrat değerleri daha iyi öğrenmelerinin ve özümsemelerinin amaçlandığını ifade ederek, yıl sonuna kadar 81 ilde Gençlik Akran Eğitimlerinin gerçekleştirileceğini belirtti.